emptyfilletsemptyiemptyfilletesemptydeemptylaemptyclasseemptydeemptylesemptypapallones
Glitter text generator

diumenge, 28 de febrer del 2010

EL PUNT VERD

Ja fa temps que l´ecola sóm un centre ecoambiental, però no n´ haviem parlat tots junts .
Per aquest motiu dijous vam instal-lar el PUNT VERD.
Varen anar tots a l´entrada i cada nivell ens va explicar que podem fer per contribuir a la conservació del medi ambient.
Els filets/es de tres anys ens varen dir que no hem de malgastar l´ aigua ja que és un recurs escàs i molt valuós, de manera que quan ens rentem les mans hem de fer-no intentant gastar poca aigua.També convé agafar un tros de paper molt curt i no llarg, per evitar consumir-ne molt, ja que d´açò depen conservar més temps els arbres i boscos.


Els fillets/es de quatre anys comentaren que, per dur el berenar ho fan dins una fiambrera de plàstic i sempre duen la mateixa, de manera que no empren ni paper ni bosses de plàstic.


També ens explicaren com hem de reciclar:
Contenidor blau: cartró, paper…
Contenidor groc: envasos, plàstic...
Contenidor verd: vidre...
Contenidor vermell: deixalles ogàniques...
Els fillets/es de cinc anys primer exposaren que hem d´estalviar llum, es a dir energia, i per açò sempre cal apagar bombilles o tot tipus d´aparells quan no els feim servir. També hem d´intentar conservar les coses en bon estat i no haurem de comprar-ne tantes vegades. Així ens mostraren que hem de tractar de bé els jocs de la classe i del pati.

Si feim totes aquestes coses ajudarem a les Tres Erres: reduir, reutilitzar i reciclar que en definitiva serà el que ens permetrà disposar de més temps del nostre Planeta Terra. Crec que tothom ho va entendre, ara cal posar-ho en pràctica ja que tots tenim el deure de conservar-lo sense degradar-lo.

divendres, 26 de febrer del 2010

El REI CARNESTOLTES I LA VELLA QUARESMA

Aquesta setmana na Maria sa logopeda i n´Aina ens han contat un conte: El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Si voleu tonar-lo a contar a casa podeu fer-ho aquí mateix.

dijous, 25 de febrer del 2010

EDUCAR PER I AMB ESFORÇ

Hola a tots i totes!
Ja fa dies vaig posar un enllaç a la part dreta del blog amb el títol de videos educatius per a pares en el qual podeu trobar diferents temes del vostre interés. El motiu va ser una xerrada que va fer el pedagog menorquí Pere Alzina amb el Titol :Educar per i amb esforç. Vos recoman mirar i escoltar aquest vídeo com va fer ell a la seva conferència per recolzar tot el que ens va explicar. Crec que està bastant encertat. Opinau volsaltres després d´haver-lo vist.



També un avís: Recordau
Myspace comment generator

dimarts, 23 de febrer del 2010

OBSERVAM LA LLUNA AMB TELESCOPI

Com ja sabeu esteim estudiant els planetes i per aquest motiu avui vespre a les 19h. ens hem trobat tots a l´escola: pares, mares, fillets, filletes i fins i tot àvies i avis, per poder observar la lluna.
Ho hem pogut fer gràcies a en David, el pare d´en Francesc, que forma part d´un grup que es diu Astromenorca. Ha vingut amb un telescopi que ens ha permés observar la LLUNA , MART I LA NEBULOSA D´ORION.
Ha estat com una festa, però a les fosques, tots volien veure i observar amb aquell telescopi ja que no n´havien vist cap mai de tan gros.Tots hem disfrutat ...i sinó mirau les fotografies!!



ENS DIBUIXAM

Si voleu veure com han quedat els nostres dibuixos del cos només heu d´observar una estona.

divendres, 12 de febrer del 2010

JA ENS HEM DISFRESSAT!!


Aquest matí ens hem disfressat.Primer ha estat una bulla veure tot el que haviem duit, pijames, bates, perruques, peluixos preferits...esteiem tant contents que teniem moltes ganes de vestir-nos.Desprès hem esperat per veure els fillets i filletes de l´escola grossa i com que encara no era hora de fer la desfilada el ball ha estat un bon entreteniment.Aquí vos mostram alguns moments d´aquest matí,(no tots han volgut sortir a les fotos de grup però sí alguns).Estan "monos" es ver!!!

dijous, 11 de febrer del 2010

ENDEVINAU QUI SÓN

Si feis bé aquest puzzle tindreu una sorpresa. endavant!!

DESCOBRIM LA SORPRESA

Avui matí, a la fi, hem decobert la sorpresa.Ens ha arribat a l´escola una carta del CARNESTOLTES on ens explicava de que haviem d´anar disfressats,però primer abans de llegir-la hem hagut d´esbrinar-ho per mitjà de tres pistes musicals.
Les cançons estaven relacionades amb l´hora d´anar a dormir així que tots hem descobert que demà anirem de PIJAMES. La carta també ens ha informat que podiem dur algun complement com perruques, sabatilles, un orinal, un peluix...
Per acompanyar les disfresses el mestre de música ens ha mostrat una cançò.Si la voleu practicar només heu d´escoltar-la una estoneta.

També relacionat amb el tema carnaval en Simó ens ha volgut gravar mentre simulavem "El carnaval dels animals" (L´aquari).Semblen peixos dins una peixera!!!


DISFRUTAU DEL CARNAVAL COM HO FAN AQUESTS FILLETS/ES!!!

dissabte, 6 de febrer del 2010

PREPARANT EL CARNAVAL

Aquest any el carnaval el viurem un poc diferent.Acostumats a fer-nos les disfresses a l´escola, muntant tallers o bé fets a l´aula com una activitat plàstica més, ara per ara encara no sabem de que anirem. Tot ha estat idea de la comissió de carnaval de l´escola.L´altre dia ens van anunciar amb un escrit el següent:

"EL CARNAVAL JA S´ATRACA

I AQUEST ANY ENS DISFRESSAM DE MANERA DIFERENT,

SERÀ UNA SORPRESA

I EL DIJOUS 11 DE FEBRER

SABREM DL QUE ANAM DISFRESSATS.

NO US PREOCUPEU

QUE SEGUR QUE HO TENIU A CASA

I ÉS MOLT BO DE PREPARAR

PEL DIVENDRES 12 DUR-HO

I DISFRESSAR-NOS A L´ESCOLA".

EL CARNAVAL 2.010

Bé, ja vos direm com acaba açò del carnaval i si la sorpresa ens ha agradat o no. Mentre esperam que arribi el dijous, nosaltres a la classe de les papallones, per si de cas, ens hem volgut fer unes carotes de sol, ja que com sabeu esteim estudiant el planetes i hem preparat un poc la decoració de l´entrada. Aquí vos ho mostram.

dimecres, 3 de febrer del 2010

ENS AGRADA CANTAR

Avui en Simó,es mestre de música,ens ha mostra una cançò nova i desprès ens ha gravat mentre anvem seguint el ritme tot imitant el vol del borinot.Ho voleu veure...

LA REPRESENTACIÓ A PSICO:FEIM CONSTRUCCIONS


(SI VOLEU SENTIR LA MÚSICA PITJAU DAMUNT L´ALTAVEU DE DALT)

dimarts, 2 de febrer del 2010

PER UNA ALIMENTACIÓ SANA

Aquest curs hen iniciat a tota l´escola un dia de fruita a la setmana amb la intenció que els fillets/es s´acostumin a menjar-ne més i ho incorporin dins la seva dieta també a casa seva. Si voleu visitar un parell de pàgines informatives podreu fer-ho desde les pàgines recomenades a la part dreta d´aquest bloc. Si voleu informar-vos i jugar un poc sobre aquest tema d´una dieta sana i saludable podeu fer-ho clicant damunt la fuita.(A cada dibuix trobareu jocs diferents).